mladi

 

Kontakt telefon : 064/212 0 553; mail : savetovaliste.mladi@dzpirot.rs

 

 

Savetovaište za mlade smo osnovali 2005.godine u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu školske dece, da bismo radili edukaciju mladima od 10.-18. godine . Edukacije učenja radimo sa mladima da bi ih naučili kako da sačuvaju dobro zdravlje. Dobro zdravlje ja najvažniji uslov za ispunjenje svih želja u životu.
Edukacije obavljaju stručnjaci Savetovališta za mlade : psihojog Nikola Đorđević, pedijatar Dr Milena Dimitrijević i ginekolog i trener Dr Miroslava Jovanović. Edukacija se obavlja kroz individualni razgovor i kroz grupne edukacije. Učenje je interaktivno, poprincipu treninga. Zbog toga je zanimljivo, zabavno i efikasno.


Mladi! Mnogobrojne su teme o kojima možemo da razgovaramo. Evo predloga za neke, a ostale predložite vi :

  • alkoholizam, narkomanija, pušenje
  • ishrana
  • adekvatna fizička aktivnost
  • rizična polna ponašanja, zaštita od neželjene trudnoće, žaštita od polno prenosivih bolesti
  • nasilje
  • osećanja

Učenje organizujemo uz dogovor sa školama ali možete, ako želite, da se lično prijavite pa ćemo da se dogovorimo.
U Savetovalištu za mlade formiramo tim mladih koji ima 20 učesnika. Oni će proći edukaciju za vršnjačke edukatore i radiće edukacije svojim vršnjacima zajedno  sa stručnjacima Savetovališta za mlede.
Dajte nam svoje ideje, prijavite se za edukaciju, za tim vršnjačkih edukatora, da zajedno edukujemo mlade u Pirotu, u selima, da organizujemo akcije, druženja . . .  u cilju formiranja zdravih stilova života i očuvanju zdravlja.